Comunicate de presă ICN - Planul în 10 puncte al OMS | Lansare apel rezumate Congres ICN-Canada-2023

COMUNICAT DE PRESĂ

Congres ICN 2023: Apelul pentru rezumate a fost lansat

Geneva, Elveția, 13 iulie 2022 Consiliul Internațional al Asistenților Medicali (ICN) lansează Apelul pentru rezumate pentru Congresul ICN 2023 ce va avea loc la Montreal, Canada.  Rezumatele pot fi trimise începând cu data de 1 septembrie pentru prezentare orală sau e-poster, în cadrul celor opt subteme. Având ca temă Nurses together: A force for global health (Asistenții medicali împreună: o forță pentru sănătatea globală), acest Congres, cu participare fizică, se va desfășura în perioada 1-5 iulie la Montreal Palais de Congrès. Sistemul de depunere online va fi deschis în perioada 1 septembrie- 31 octombrie 2022.

Organizat de către ICN, în parteneriat cu Asociația Asistenților Medicali din Canada, această reuniune internațională va reuni forța celor 28 de milioane de asistenți medicali din întreaga lume, pentru a analiza modul în care putem valorifica lecțiile învățate din pandemie: de la necesitatea de a proteja drepturile asistenților medicali la condiții de muncă și salarii decente, până la modul în care putem impulsiona leadershipul în profesia de asistent medical și a avea un impact mai mare asupra politicilor de sănătate de la toate nivelurile. De asemenea, evenimentul va evidenția importanța unității, solidarității și colaborării, pe măsură ce ne reunim ca o forță pentru sănătatea globală!

Înscrierile early bird sunt deschise în perioada 1 septembrie 2022 - 31 ianuarie 2023.

Consiliul Reprezentanților Asociațiilor Naționale de Nursing, organul de conducere global al ICN, se va reuni înaintea Congresului, în perioada 29 iunie – 1 iulie 2023. Participanții la Congres, membri ai asociațiilor membre ICN vor putea observa leaderi globali în profesia de asistent medical, vor putea identifica prioritățile și viitoarele direcții ale profesiei.

Cele opt subteme ale Congresului 2023 sunt:

  1. Leadership în profesia de asistent medical: influențarea viitorului îngrijirilor de sănătate
  2. Rolul esențial al asistenților medicali în gestionarea dezastrelor și a situațiilor de urgență
  3. Conducerea practicii profesionale a asistenței medicale, prin intermediul reglementării și al educației
  4. Îmbunătățirea calității și a siguranței furnizării serviciilor de îngrijire
  5. Progresul practicii asistenței medicale: depășirea limitelor
  6. Dezvoltarea și susținerea forței de muncă din domeniul asistenței medicale
  7. Promovarea și facilitarea unor comunități mai sănătoase
  8. Abordarea priorităților de sănătate globală și consolidarea sistemelor de sănătate

Pe site-ul Congresului vor fi publicate informații suplimentare și actualizări periodice referitoare la programul Congresului.

Congresele ICN sunt cele mai mari evenimente internaționale pentru asistenți medicali. Înscrierile pentru Congresul 2023 de la Montreal vor fi deschise începând cu data de 1 septembrie 2022. 

* * *

www.icn.ch

#ICNCongress

@ICNurses

COMUNICAT DE PRESĂ

ICN susține Planul în zece puncte al OMS pentru extinderea forței de muncă din domeniul sănătății în Europa și solicită acțiuni urgente

Geneva, Elveția, 14 septembrie 2022 – Consiliul Internațional al Asistenților Medicali (ICN)  salută publicarea celui mai recent raport al Organizației Mondiale a Sănătății privind forța de muncă, în care se dezvăluie deficite pe care Hans Kluge, directorul regional al OMS pentru Europa, le descrie ca fiind o "bombă cu ceas".

Raportul Health and Care Workforce in Europe: Time to Act (Forța de muncă pentru sănătate și îngrijire în Europa: timpul să acționăm”) evidențiază multe dintre problemele ridicate de către ICN încă de la începutul pandemiei, inclusiv în constatările raportului Sustain and Retain.(Susține și menține) Printre aceste probleme se numără îmbătrânirea forței de muncă din domeniul asistenței medicale, distribuirea inegală a asistenților medicali în regiune, incapacitatea guvernelor de a pregăti suficienți asistenți medicali, în loc să se bazeze pe recrutarea internațională și  ‘Efectul COVID,’ care a dus la creșterea numărului de absentări pe caz de boală, creșterea gradului de epuizare și a problemelor de sănătate mintală în rândul asistenților medicali, precum și la niveluri mai ridicate ale intenției de a părăsi profesia.  

Luând cuvântul în cadrul evenimentului de lansare a raportului, de la Tel Aviv, Israel, dl Catton a declarat:

“Acest raport oferă informații de bază despre forța de muncă din domeniul sănătății și al asistenței medicale din Europa și ar trebui să fie reprodus în toate regiunile OMS. Acesta evidențiază numeroasele presiuni și solicitări extreme la care sunt supuși asistenții medicali și alte categorii de personal, în acest moment. ICN susține pe deplin concluziile raportului, inclusiv planul său în zece puncte, care reprezintă un apel urgent către guverne, de a acționa imediat în vederea creșterii propriei forțe de muncă în domeniul asistenței medicale și al îngrijirii sănătății, astfel încât aceștia să poată fi suficienți pentru a răspunde nevoilor populației lor.

Raportul recunoaște obligația națiunilor de a spori accesul la îngrijiri de sănătate, însă vom putea menține și păstra forța de muncă în domeniul îngrijirilor și al asistenței medicale, doar dacă le sprijinim formarea și educația și dacă le facilităm progresul în carieră.

'Acest lucru nu poate aștepta. Avem nevoie de acțiune acum, nu de un plan pe cinci sau zece ani, care nu se va concretiza niciodată. Este un apel la acțiune care trebuie pus în aplicare acum. Altfel ne supunem riscului ca această bombă cu ceas să ne explodeze în față."

Dl Catton a declarat că OMS trebuie să monitorizeze în mod regulat progresele înregistrate cu privire la Planul în zece puncte, prezentat mai jos, și să raporteze cu privire la realizarea acestuia.

Planul în zece puncte al OMS:

1. Alinierea educației la nevoile populației și la cerințele serviciilor de sănătate

2. Consolidarea dezvoltării profesionale, pentru a dota forța de muncă cu noi cunoștințe și competențe

3. Extinderea utilizării instrumentelor digitale care sprijină forța de muncă

4. Dezvoltarea unor strategii pentru recrutarea și menținerea lucrătorilor din domeniul sănătății în zonele rurale și izolate

5.  Crearea unor condiții de lucru care să promoveze un echilibru sănătos între viața profesională și cea personală

6. Protejarea sănătății și bunăstării mintale a forței de muncă 

7. Dezvoltarea capacității de conducere pentru guvernanța și planificarea forței de muncă

8. Îmbunătățirea sistemelor de informare în domeniul sănătății, pentru o mai bună colectare și analiză a datelor

9. Creșterea investițiilor publice în educația, dezvoltarea și protecția forței de muncă

10. Optimizarea utilizării fondurilor pentru politici inovatoare privind forța de muncă.

Pentru mai multe informații vă rugăm să îl contactați pe Gyorgy Madarasz,

Ofițer principal de presă, la: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Tel: +41 22 908 01 16

www.icn.ch