Cum convingi un pacient să treacă la o dietă mai sănătoasă? Webinar creditat EMC si EFC, 24-25 noiembrie 2023!

Cum convingi un pacient care mănâncă murături și cârnați

să treacă la o dietă mai sănătoasă pentru ficatul și arterele lui?

E și pentru dumneavoastră o provocare?

Dietele cu elemente inflamatorii sunt nerecomandate pacienților cu hipercolesterolemie, cu HTA, cu ateromatoză, dar asta nu îi oprește pe pacienții Dvs să continue cu ele. Rezistența la schimbare e mare, deseori pacienții nu conștientizează cât îi costă de fapt continuarea obiceiurilor alimentare complet neadaptate la afecțiunile lor.

 

Dacă vreți să aflați soluții specifice pentru a vă ajuta pe pacienții dumneavoastră să schimbe dieta către obiceiuri mai bune pentru ei, haideți pe 24-25 noiembrie, online, la Conferința Națională de Management și Intervenție Nutrițională – Editia a III-a, pentru a discuta la nivel practic despre Alimente și boli. De la farfurie, la nutriția de precizie 

 

Specific, veți afla informații practice în legătură cu:

  • Nutriția copilului cu  DZ de tip 1 ;

  • Nutrivigilența în bolile reumatologice ;

  • Micronutrienții din alimentele fortificate ;

  • Cum se joacă zahărul de-a v-ați ascunselea cu noi

  • Când și cum se impune chirurgia bariatrică

  • Cum determină un b ă tr â n de 70 de ani să-și schimbe stilul de viață

  • Importanța probioticelor la orice vârstă

  • ecomandări nutriționale și de stil de viață în sindromul de intestin iritabil

  • Cum apreciază românii obiceiurile lor alimentare?


Ce spun statisticile Eurostat despre România? Că e țara cu cei mai mulți săraci, cu cei mai mulți oameni expuși riscul de sărăcie și a doua țară cu cea mai mare inflație din Uniunea Europeană.

Cum creăm un echilibru între posibilități financiare reduse și optiuni sanatoase, cum punem umărul pentru a avea o populație mai sănătoasă?

 

Pe 24 și 25 noiembrie, online, aflați detalii practice de la:

  • Prof. u niv. dr. Monica Tarcea Coordonator ș tiin ț ific, Disciplina de Nutriție comunitară și igiena alimentelor, Facultatea de Medicină, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie "George Emil Palade" din Târgu Mureș

  • Dr. Miruna Lovinescu , psihoterapeut integrativ - moderator webinar

  • Prof. univ. dr. Cristian Vodnar - Profesor de Gastronomie Moleculară şi Biotehnologii alimentare, Facultatea de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, Cluj-Napoca

  • Dr. Bogdan Smeu, medic primar chirurgie generală, specialist chirurgie bariatrică, București

  • Dr. Delia Reurean – Pintilei – medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, Iași

  • Dr. Mihaela-Codruța Ciongradi- medic primar Medicină de familie Iași, Grupul de diabet zaharat, nutriție și boli metabolice din cadrul SNMF

  • Dietetician nutriționist Monica Sânpălean, fondator al asociației non profit ProNutriție, Târgu Mureș

  • Conf. univ. dr. Ginel Baciu- medic primar pediatrie și gastroenterologie pediatrică, Galați

  • Asist. univ. dr. ing. Irina Mihaela Matran - Facultatea de Medicină, Departamentul de Nutriție comunitară și igiena alimentelor, inginer în industria alimentară, Târgu Mureș

  • Farmacist Bianca Vodnar, Director de proiect Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca- Institutul de Științele Vieții 

  • Conf. univ. dr. Anca Lucia Pop – medic și farmacist, UMF „Carol Davila” Bucureşti, Catedra de Laborator Clinic Igiena Alimentației

  • Șef lucr. dr. Daniela Cîrnațu – medic primar igienă, Timișoara

  • Nutriționist Nicoleta Tupiță, dietetician autorizat și Manager Nutriție Nestlé Regiunea South East Europe, București

  • Farmacist Nicoleta Răducanu- specialist în nutriție Clinică și Comunitară, București

 

Vă interesează și alte subiecte care să vă ofere răspunsuri la provocările nutriționale din interacțiunile zilnice cu pacienții, dar și cu membrii familiilor? Le puteți spune direct colegiile noastre Andra, când vă auziți la telefon - Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. , 0756.030.372, îi întrebăm pe lectori sau le adăugăm la sesiunea de Dezbatere.

 

Webinarul este în curs de creditare EMC și EFC!

 

Taxa de participare este de 200 de lei pentru medici, farmaciști, dieteticieni, nutriționiști.
Rezidenții vor achita o taxă de 150 de lei. Asistenții beneficiază de o taxă de 100 de lei.

Taxele sunt valabile până la data de 31 octombrie, după această dată vor crește cu 25%

 

(Cont RON:  RO35 BACX 0000 0003 3054 6005  deschis la Unicredit Tiriac Bank, sucursala Alba Iulia București, EXCLUSIV HOUSTON NPA SRL – CUI RO 25249091, J40/3074/09.03.2009).

 

După efectuarea plății, pentru a vă putea realiza la simpozion, vă rugăm să nu trimiteți o copie după OP la adresa de e-mail   Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. , 0756.030.372